Get more Myspace layouts at pYzam.com
MySpaceLayouts

SELAMAT BERKHAYAL YE.....

SALAM...UCAPAN TERIMA KASIH COZ SUDI MASUK BLOG KAKYONG UNTUK BACA NOVEL-NOVEL HASIL KREATIVITI KAKYONG SENDIRI. KEBANYAKANNYA DATANG SECARA SPONTAN LEBIH 3 TAHUN LEPAS. MEMANG ADA CADANGAN NAK TERBITKAN.. DAH TRY HANTAR KE ALAF21 CUMA BELUM ADA REZEKI MASA TU. SO KAKYONG SIMPAN JE MANUSKRIP YANG DAH DIBUKUKAN SENDIRI DALAM ALMARI. KALAU ADA SIAPA-SIAPA YANG NAK BELI MANUSKRIP NOVEL NI BOLEH LER BAGITAU. HARGA BOLEH DIRUNDINGKAN. CUMA DIHARAPKAN AGAR SIAPA SAJA YANG BACA NOVEL NI TAK CIPLAK SUDAHLAH YER. KEJUJURAN ANDA AMAT-AMAT KAKYONG HARGAI.
OH YA.. MINTA MAAF BANYAK-BANYAK. KALAU NAK BACA CERITA NI.. KENA BACA DARI PAGE LAST NAIK KE ATAS. MAAF SEKALI LAGI DIATAS KESULITAN INI...
(Atau boleh je klik dari bahagian Kandungan Dalam Blog Ini.. kat sana dah diupdate ikut turutan page) TQ

Friday, December 25, 2009

page 52 - sambungan

Aku cuba bertenang. Mengingatkan kembali hari pertama aku bekerja di syarikat ini. Aku datang untuk interview tapi satu sijil pun aku tak bawa. Mana tidaknya, aku sebenarnya saja-saja lalu kat area Kota Damansara ni. Tup -tup aku tengok ramai yang beratur masuk ke dalam syarikat gergasi ni. Aku pun... apa lagi terus melulu masuk jugaklah. Aku tengok masing-masing cantik dan segak berpakaian ala-ala nak datang untuk temuduga.... Ada yang dah macam rupa bos lagaknya.
Tapi aku.. Simple. Pakai jeans lusuh dengan blaus ala-ala Siti Nurhaliza. Satu document pun aku tak bawa. Aku isi borang sambil menjeling kat seorang kakak ni. Manis orangnya. Bertudung ala-ala Waheeda. At least aku nampak nametagnya .. Maimunah. Aku cuba senyum dan kakak itu membals senyumanku. Sambil menggaru kepala aku menuju kerahnya.
"Kak, boleh saya tanya sikit tak? Macam mana nak isi borang ni?
Dia minta apa-apa sijil yang saya ada.Kak!!! Tapi saya tak bawa ape-ape pun."

"Tak apa.. adik boleh datang kemudian. Nanti bawakan sekali apa-apa sijil yang adik ada. Lagipun ada 2 hari lagi untuk interview ni. Esok adik boleh mai lagi no."

Memang sah kakak ni orang Penang. Fikir aku dalam hati.. sebab tegok cara dia bercakap lah.
"La!! Lupa nak tanya... Adik ni nama siapa?"

"Oh.. saya Sarah Aliya.. kakak..?"

"Maimunah... Boleh panggil Kak Munah saja..." Sambil tersengih.

Kemudian kak Munah pun masuk kedalam sebuah bilik. Mungkin bilik bosnya. Dalam aku nak angkat punggung, tiba-tiba kak Munah panggil aku masuk ke dalam bilik tu. Aku terpinga-pinga waktu tu. Aku pun ikut saja kak Munah dari belakang.

No comments:

Post a Comment