Get more Myspace layouts at pYzam.com
MySpaceLayouts

SELAMAT BERKHAYAL YE.....

SALAM...UCAPAN TERIMA KASIH COZ SUDI MASUK BLOG KAKYONG UNTUK BACA NOVEL-NOVEL HASIL KREATIVITI KAKYONG SENDIRI. KEBANYAKANNYA DATANG SECARA SPONTAN LEBIH 3 TAHUN LEPAS. MEMANG ADA CADANGAN NAK TERBITKAN.. DAH TRY HANTAR KE ALAF21 CUMA BELUM ADA REZEKI MASA TU. SO KAKYONG SIMPAN JE MANUSKRIP YANG DAH DIBUKUKAN SENDIRI DALAM ALMARI. KALAU ADA SIAPA-SIAPA YANG NAK BELI MANUSKRIP NOVEL NI BOLEH LER BAGITAU. HARGA BOLEH DIRUNDINGKAN. CUMA DIHARAPKAN AGAR SIAPA SAJA YANG BACA NOVEL NI TAK CIPLAK SUDAHLAH YER. KEJUJURAN ANDA AMAT-AMAT KAKYONG HARGAI.
OH YA.. MINTA MAAF BANYAK-BANYAK. KALAU NAK BACA CERITA NI.. KENA BACA DARI PAGE LAST NAIK KE ATAS. MAAF SEKALI LAGI DIATAS KESULITAN INI...
(Atau boleh je klik dari bahagian Kandungan Dalam Blog Ini.. kat sana dah diupdate ikut turutan page) TQ

Friday, December 25, 2009

page 50 - sambungan

Diam tak diam, sudah 6 bulan aku rasa keseorangan. Walaupun happy di rumah mahupun di tempat kerja, namun jiwaku sering memberontak. Memberontak kerana apa? Aku kurang pasti... Yang nyatanya memang jiwa aku tension. Hari ini aku dapat berita Kak Munah resign 24 jam. Dan En Annuar pulak telah membuat keputusan menggantikan aku ke tempat Kak Munah tanpa berbincang denganku dahulu.
?Kak Munah..ape ni!! Kenapa tak beritahu saya yang kak Munah nak resign. Ni 24 hours pulak tu.... Ape yang emergency sangat ni!!. Tak pun sound la dulu!!!?
Terbit rasa marah aku pada kak Munah waktu itu.
?Kak Munah... tau tak apa kata Pak Syed? Ada ke dia suruh saya ganti tempat kak Munah. Start hari ni pulak tu..... Mana boleh. Kerja saya siapa nak uruskan? Dahlah kat sini saya sorang je yang terror buat claim?. Hei!!! Tak puas hatilah macam ni..pot pet pot pet.?
Kak Munah tunggu sehingga marahku reda sedikit.
?Sara!! Akak mintak maaf banyak-banyak. Akak tak bermaksud nak menyusahkan Sara atau siapa-siapa kat sini. Sara tau kan.. akak ada anak yang mak akak jaga kat kampung tu. Anak akak lebih perlukan akak. Tambahan pulak la ni dia tak sihat. Mak akak pun dah tua Sara, dia dah tak larat nak jaga?. Memang akak ada pikir nak hantar ke nursery, hang tau sajalah?.. Mahal.. Mana akak nak mampu. Gaji akak kat sini pun berapalah sangat. Pikir punya pikir, inilah jalan yang akak harus pilih. So..maaf banyak-banyak???
Aku terdiam mendengarkan penjelasan kak Munah. Rupanya Kak Munah ada kisah sedihnya sendiri.
?Iya ke Kak Munah? Kenapa akak tak pernah cerita pun kat saya masalah akak ni... Kot-kot saya boleh tolong?? Jujur kuluahkan perasaan aku ketika itu.
?Tak apa lah Sara, akak tak mau terhutang budi. Lagipun selagi akak dengan hubby akak mampu?. selagi tu kami akan bertahan? InsyaAllah..?
Sedih jugak bila dengar masalah kak Munah ni? Tapi aku tak boleh nak buat apa-apa. Jadi aku terpaksalah menerimanya walaupun ada sedikit kecewa di hati.

No comments:

Post a Comment